Kompression i kylarvätskan

MAJOR snack

Moderatorer: sunemangs, Grani, Grefven, Jesper, FordA, Johan.S, Amarace, AndersA, Magnus M, Anders Gustavsson

Kompression i kylarvätskan

Inläggav Göte » sön feb 11, 2018 6:36 pm

Hej,

Jag och min far köpte i höstas i Fordson MAJOR från 1961 med trasig dubbelkoppling. Kopplingen är utbytt och det fungerar bra, men det dyker upp nya problem som vi jobbar på. Det har varit ett steg framåt och två bakåt. :) Traktorn är väldig lättstartad och har bra kompression.

Ett fel upp märkte var den att inte ville gå upp helt i temperatur, vi köpte en ny termostat och upptäckte vid bytet det inte fanns någon termostat där. När vi satte dit en termostat började traktorn trycka ut kylarvatten i slangen vid kylarlocket. Vid provkörning hade vi slangen från kylaren i en plastflaska och märkte då att det bubblar. Vi tänkte då att det var topplockspackningen som var dålig och bytte den i helgen, men tyvärr kvarstår samma fel -alltså att kompression går ut i kylarvattnet. Förmodligen hade förra ägaren löst det problemet genom att helt enkelt ta bort termostaten.

Vi är tacksamma för tips att komma vidare. Är det rimligast att den i alla fall läcker i topplockspackningen eller att det är spricka i toppen eller i blocket?
Förslag på bra sätt att felsöka vårt symtom? Vi har dragit toppen enligt korrekt moment varmkörd ett par gånger och det gör ingen skillnad.
Göte
Ogammal medlem
 
Inlägg: 5
Blev medlem: lör jul 14, 2012 8:07 pm

Re: Kompression i kylarvätskan

Inläggav Kjell T » mån feb 12, 2018 7:12 am

Hur var det med cylinderfoder höjden? Kan något foder ha sjunkit?
Kjell T
Tycker traktorer är det bästa som finns
 
Inlägg: 558
Blev medlem: lör jun 11, 2005 9:06 pm

Re: Kompression i kylarvätskan

Inläggav Manuel » ons feb 14, 2018 1:45 pm

Trycket far till kylvatnet. Då det är en -61 Borde den vara en SUPER, Till den levererar inte Ford justerskivor för foder. Fodren borde stå upp ca 0,3-0,9 mm. Alla ungefähr lika mycket. Det är möjligt att läckan har har grävt en kanal i cylinders övre ända då den har läckt en längre tid. (körts längre tid utan termostat) Cylindern kan även ha en spricka. Man borde identifiera vilken cylinder. På tomgång kan man lätta på spridarrörs muttern. den som inverkar minst jobbar minst.
Manuel
Den kunnigaste av oss alla
 
Inlägg: 1051
Blev medlem: tis apr 11, 2006 6:31 pm

Re: Kompression i kylarvätskan

Inläggav Göte » fre feb 16, 2018 1:24 pm

Yes, det är en SUPER MAJOR. Missade att skriva det. Så ni tror att det läcker vid något foder? Vi får försöka lista ut vilken cylinder som kan läcka.
Göte
Ogammal medlem
 
Inlägg: 5
Blev medlem: lör jul 14, 2012 8:07 pm

Re: Kompression i kylarvätskan

Inläggav Manuel » sön feb 25, 2018 11:09 am

Visst kan toppen också läcka, det är bara ovanligare. Om motorn har kokat ordentligt, Då kan man söka sprickor kring spridaren. Då toppen är helt slät finns det egentligen ingen riktning vart den kunde utvidga sig, såsom med hemisfäriskt förbränningsrum.
Manuel
Den kunnigaste av oss alla
 
Inlägg: 1051
Blev medlem: tis apr 11, 2006 6:31 pm


Återgå till Fordson Major snack

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster